sábado, 23 de mayo de 2015

Dolor i felicitat braç a braç a Kobanê



Mentre les operacions de neteja de les forces pertanyents a les YPG*YPJ contra els criminals de ISIS continuen en el cantó de Kobanê, la ciutat amb el mateix nom la vida torna a la normalitat entre els enderrocs.

La històrica resistència de les YPG/YPJ en Kobanê, que van trencar el cèrcol que ISIS havia imposat sobre els pobles d'Orient Mitjà valent-se de la por. Ara el sistema de democràcia autònoma en Rojava està sent discutit com a model per a Orient Mitjà.

Les dones kurdes, que han jugat un paper protagonista en la resistència, estan ara en l'avantguarda dels esforços per netejar els enderrocs i començar la reconstrucció.

D'una banda hi ha funerals pels caiguts en el combat, mentre que en l'altre el poble celebra l'aixafament de ISIS dansant entorn de les fogueres. A més, després d'anys de dictadura Ba’ath en els quals l'àrab era l'única llengua permesa, l'ús de l'àrab comença a no estar tan ben vist.
Seguint a l'anomenat a la mobilització fet pel líder del poble kurd Abdullah Öcalan, la joventut ha retornat a Kobanê per unir-se a la resistència des de les quatre parts de Kurdistan. Per tant, ara és possible escoltar parlar quatre dialectes diferents de kurd, mentre que musulmans, yezidíes i alevis lluiten braç a braç en els quadres de les YPG/YPJ.

Després de centenars d'anys de dominació àrab les forces kurdes han aconseguit ara el riu Eúfrates i el control de l'àrea es troba actualment a les mans de les YPJ.

Al següent enllaç es poden veure fotografies de la neteja de Kobanê, així com d'un nen amagant-se sota el taüt del seu pare i al poble celebrant la derrota dels criminals de l'Estat Islàmic.

Notícia original amb galeria fotogràfica de les últimes setmanes

Font: ANF

No hay comentarios:

Publicar un comentario